Referenciánkból

Néhány elkészült munkánk

Munkáink

Referenciáink közül néhány (fotógaléria)

Az alábbiakban pár fotót tekinthet meg eddigi lakberendezési, belsőépítészeti tervezési és kivitelezési munkáinkból.

Budaörs, Völgy utcai lakás lakberendezése

Meleg tónusok, napfényes otthon modern stílusban és praktikusan komfortos megoldásokkal.

Református templom

Szülővárosomban az a megtiszteltetés ért, hogy az 1995 - ben épült új református templom bútorzatának tervezésével és elkészítésével a cégünket bízták meg. Nagyon sok egyeztetés és vázlatterv készítése után született meg a döntés, amelyet az építész és a gyülekezet is jóváhagyott. A tervezés során nemcsak a liturgikus rendnek, de az épület sajátos formavilágának is meg kellett felelni.

"Ékszerdoboz" a belvárosban - Sugarbird márkabolt

Divatos, egészen különleges női ruházati márkának terveztem mintaboltot. Bővebben itt olvashat erről: Sugarbird márkabolt lakberendezése

Damniczki cukrász manufaktúra, Székesfehérvár, Fő utca

A cukrászda modern, világos kialakítást kapott.

Színes társasházi lakás - "Marina parti csillogás"

Egy kedves, fiatal házaspár családalapítás előtt állt, és egy újonnan épült lakóparkban kerestek megfelelő lakást, amelyben a kis család kényelmesen kezdheti meg közös életét. Bővebb leírás a blogban olvasható: Marina parti lakás berendezése.

Modern fodrászüzlet - Matrix referencia szalon

Igazi mai, lendületes, kreatív fodrász nyitott referencia szalont csapatával a belvárosban. Részletesebben blogunkban: Matrix fodrászüzlet berendezése

Fiatalok lakása - Statikai bravúr

Nemcsak az építésznek, de a lakberendezőnek is kihívás volt a ritkán alkalmazott megoldás miatt. A második világháború előtt épült ház tetejére a már ott lakó házaspár lánya engedélyt kapott, hogy lakást építhessen férjével. Már el is kezdték a régi tető elbontását, amikor egy igen furcsa dologgal kellett szembesülniük. Kiderült, hogy a társasháznak gyakorlatilag nincs alapja. Az építész szerint, aki kikérte az eredeti tervrajzokat, olyan minimális alapozást kapott a ház, hogy még egy lakásnyi terhelést már nem bírna el. 

A statikus arra a megoldásra gondolt, hogy a födémbe építendő gerendákra terhelik a az egész felépítményt. Tehát valójában felfüggesztik a lakást! Az acélgerendákat a ház oldalán végig vezették, majd a talajban rögzítették. Ezekre rakták a födémgerendákat. Emiatt több helyen kellett megerősíteni a lakásban pillérekkel a tetőszerkezetet. Ennek következtében a kialakult tér egyik felében egész kis oszloperdő kerekedett. Sok hetes fejtörés következett, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a ebből a nem éppen szokványos helyzetből. Végül, ahogy a képeken látszik, izgalmas terek születtek. Például egy kör alaprajzú, üvegtégla falú közlekedő, amelyik egyedivé változtatta a lakást. 

A fiatalok végül megkapták az áhított hatalmas nappalit, társaságnak is helyet adó, tágas étkezőt, a kellemes atmoszférájú hálószobát, a kedves kis dolgozót és a csillogó mozaikkal kirakott fürdőszobát.

Elegáns polgári lakás

Finom polgári elegancia: A múlt században épült bauhaus stílusú házban készült ez az elegáns, polgári lakás.  A megrendelő egy kellemes, ötvenes, művelt házaspár volt, ahol a férfi komoly vállalkozást vezetett, az asszony magas beosztásban dolgozott egy nagyvállalatnál, így mindkettejük igénye volt, hogy mikor hazatérnek, egy pihentető, megnyugtató légkör várja őket otthon.

Rajonganak a zenéért, és minden más műveszeti ágért is. Számukra az olvasás és a zenehallgatás, vagy zenélés, a kikapcsolódást jelenti, így igazi könyvtárszobát hoztunk létre, ahol kényelmesen üldögélve lehet elmerülni kedvenc verseikben, olvasmányaikban. A gyönyörű eredeti art deco stílusú dolgozóasztal elég ahhoz, hogy egy laptopot letéve egy kicsit internetezzenek, vagy megírjanak egy levelet, de otthon már nagyon sokat ne tudjanak dolgozni. A karosszékek szintén korabeli darabok, amelyeket értő kezek restauráltak, ugyanúgy, mint az asztalkákat is. A gipszkartonból épített falfülkékben fa és üvegpolcok váltakoznak, ahogy a tárgyak, vagy a könyvek elhelyezése megkívánja. A nappali igazi társasági tér. Az íves falat vörös színe központi díszítőelemmé teszi. Az egyedi tervezésű és gyártású lámpák a mai kornak megfelelően adják vissza a 20 – as, 30 – as évek eleganciáját és funkcionális egyszerűségét. Az étkezőben a szecessziós tálalószekrény és a modern étkezőbútor szép harmóniában állnak egymással.

Annak ellenére, hogy erőteljes színek kerültek felhasználásra, mégis nyugodt egységet sugároz a lakás légköre, elérte azt a hatást, amelyet megrendelőink szerettek volna.

Autópálya Felügyelet, Svájc

Egy svájci, vezérlés technikával foglalkozó cég bízott meg az általuk tervezett vezénylők bútorzatainak megalkotásával. A feladat leginkább típusbútorok tervezése volt, amelyeket bármilyen módon össze lehetett szerelni a helyszínen, megadva a bővítés lehetőségét is. Különösen nagy figyelmet igényelt az ergonómia szabályainak betartása.

A különböző projektekben más színekkel, anyagokkal, de ugyanazokkal az elemekkel dolgoztak, amelyeket megterveztem. Némely vezénylőnél kisebb belsőépítészeti munkát is kellett végezni, formát adni a gépészetek eltakarásának, vagy felöltöztetni egy - egy falfelületet.

Ez volt az első, komolyabb "távmunkám", hiszen megadott méretek és alaprajzok alapján dolgoztam, helyszíni mérések nélkül. Azokat minden esetben a külföldi cég végezte.

Lakás a Budai Várban - "Üveg és fém"

Eredetileg kiadásra szánták a csodálatos panorámával rendelkező lakást, majd a házaspár külföldi tanulmányaiból hazatérő fia költözött be feleségével a többszintes, kényelmes és elegáns otthonba. Először "csak" tanácsadásra kértek fel, mert a bonyolult tetőtéri szerkezetek miatt a világítás és a függönyözés sehogyan sem akart sikerülni a tulajdonosnak. Amikor aztán egy szép megoldást sikerült kitalálni, akkor már a megbízás kiterjedt a lakás teljes berendezésére.

A képeken látható bútorok, üveg és fém kompozíciók, mint a tolóajtó, lámpák, üvegpolcok, az egzota-, diófurnérozott beépített és mobil bútorok, mind egyedi tervezésűek, egyedi gyártásúak. Törekedtünk az elegancia kifejezésére nemcsak a formavilággal, hanem a magas minőségű anyagokkal is.

Kérjen ajánlatot online, most!

Ön megálmodja, mi megvalósítjuk!