Lakberendezés, belsőépítészet

és még több

Kegye Krisztina lakberendező és belsőépítész

Önnek miben segíthet a Kri-Design és partnercégei?

 

Belsőépítészeti és lakberendezői tervezések, fotorealisztikus látványtervekkel, igény szerint lebonyolítással, kivitelezéssel.

Lakások, családi házak, nyaralók átépítése, felújítása.

Új ingatlanok belső tervezése, valamint üzletek, irodák, éttermek, szalonok és egyéb közületi terek kialakítása.

Egyedi bútorok, berendezési tárgyak tervezése, igény szerint kivitelezéssel.

Lakberendezői és belsőépítészeti szolgáltatások Budapesten és vonzáskörzetében, Székesfehérváron és a Velencei-tó környékén. 

Kegye Krisztina lakberendező és belsőépítész

Kegye Krisztina
lakberendező és belsőépítész

Bemutatkozás - Néhány szó rólam

Több, mint tizenöt éve dolgozom a belsőépítészet területén, tapasztalatot gyűjtve a szakma különböző tevékenységeinek körében. Bútortervezőként, grafikusként, valamint dekoratőrként, üzletbelsőket, kiállításokat, irodákat, lakótereket, és arculatot készítettem. 

A belsőépítészeti tervezések során minden részletre kiterjedő a munkám. Nemcsak a terek funkcionális kialakítása, hanem az ehhez tartozó és ezt kiegészítő fény – effektusok, beépített bútorok, egyedi berendezési tárgyak tervezése is. Feladatom a színvilág, az alaphangulat meghatározása, amelynek részei a burkolatok, textíliák és tapéták, valamint a megfelelő kiegészítők kiválasztása.

Az általam tervezett környezet mindig ihletett, egyszeri és megismételhetetlen. Tükrözi a megrendelő személyiségét, egyéniségét, vagy akár üzleti filozófiáját. Számomra fontos, hogy ügyfeleim megtalálják azt a harmóniát, életérzést, amely végigkíséri mindennapjaikat, megnyugtatja, segíti a kikapcsolódásban, vagy inspirálja őket.

Sok éves tapasztalattal rendelkezem a belső tér kialakításának tervezése terén, munkáimban arra törekszem, hogy mindig az igényeknek megfelelően tervezzek, mert amit létrehozok, maradandó, és egy jól megtervezett környezetnek évek múlva is ugyanolyan időszerűnek kell lenni, mint amikor elkészült.

Célom, hogy megrendelőim elégedetten költözzenek be álmaik otthonába, vagy hatékonyan tudjanak dolgozni az ergonómiailag jól kialakított, kellemes atmoszférájú munkahelyükön. A teljes körű tervezésen és kivitelezésen kívül vállalok lakberendezési tanácsadást, szakértői véleményezést és résztervezéseket is. 

Szolgáltatásaim között igyekszem, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

Cégtörténet

1998–tól: Bútortervező, Faragó Asztalosipari Kft.

Bútortervezői munkáim:

  • Magánlakások beépített bútorai, konyhák, gardróbok stb.
  • Egyedi mobil bútorok, dekorációs elemek tervezése lakásokba
  • Autószalon eladótéri és irodai bútorzata
  • Utazási iroda egyedi bútorainak tervezése
  • Kiállítási stand elemes, variálható felépítményének és bútorzatának tervezése,
  • Üzletberendezések tervezése, installációk, árutartók tervezése

Egyéb tervezési munkák:

  • Kirakati dekorációk tervezése
  • Arculat kialakítás

2001–től: Magántervezőként dolgozom.

Öt éven át tervezőtársam volt a férjem, majd miután különváltak útjaink, saját céget alapítottam, Kri – Design néven. Azóta kialakult egy megbízható csapat, amely a kivitelezésben háttértámogatást ad. Minden szakterület megtalálható, így munkánk minden területet lefed.

Tervezésben építész, statikus vesz részt igény szerint, illetve épületgépész és villamosmérnök.

Tervezői munkáimat a galériában nézheti meg:

Ars poetica

A lakberendező tevékenységének alapja a kor szellemének megfelelő, minden részletre kiterjedő, a feladatot egészében szemlélő gondolkodásmód.

Az életterek kialakítása professzionálisan rendezett, az esztétikai igényeket mindenben kielégítő megoldásokat kíván, melyek különböző formáit minél jobban sikerül egymással kapcsolatba hozni, annál nagyobb a pozitív változás érzékelhető hatása.

A DESIGN lehet láthatatlan is. Az, hogy jól érezzük magunkat egy bizonyos térben, mindig szubjektív észlelés eredménye, és ennek feltétele, hogy a lakberendező átélje a teret használó emberek igényeit.

Minden lakótérben a harmonikus egységet igyekszem létrehozni, amely modern és időszerű, valamint kifejezi lakójának egyéniségét, egyedi életvitelét.

Célkitűzéseink

A tervezésben a legfontosabb cél az ügyfél megelégedettsége.

A lakberendező munkáját mindig szubjektív módon értékelik. A legfontosabb, hogy a megrendelő legyen tökéletesen elégedett azzal a környezettel, amelyet megálmodnak számára.

A tervező nemcsak saját ötleteivel, szakmai tapasztalataival támogatja az ügyfelét, hanem azzal is, hogy teljes mértékben megpróbál azonosulni a leendő lakó igényeivel.

Amennyiben ez jól sikerül, akkor a közös munka gyümölcse olyan lesz, amely a megrendelő személyiségének, életvitelének megfelelő, viszont megvannak benne azok a praktikus  ötletek, design – elemek, funkcionális  és ergonómiai  összetevők, amitől látványossá, egyedivé és jól működővé válik  a tervezett tér.

Tanácsaimmal segítem a döntéseket, próbálom meggyőzni a megrendelőmet az egyedi megoldások különlegességéről, valamint rendkívül lényeges , hogy a végszó mindig egy minden oldalról letisztázott és megértett helyzet után kerüljön kimondásra.  Fontosnak tartom, hogy minden esetben az ügyfelem egyénisége érvényesüljön, de azt is, hogy szakmai tapasztalatomból adódóan elfogadják, hogy az általam javasolt megoldásokban megbízhatnak.

Minden ember más, így két egyforma lakótér nem készül. Viszont örülök, ha a megrendelőim egyformán elégedettek a munkámmal.

Minőség

Munkám egyik legmeghatározóbb mércéje a minőség.

Partnereinkkel arra törekszünk, hogy olyan, minőségben megfelelő munkát végezzünk, amellyel az ügyfél minden tekintetben elégedett lehet. Ezt a törekvésünket magyar és nemzetközi referenciák igazolják.

Nyitottak vagyunk az építő jellegű kritikákra. Csapatunk, a ránk bízott feladatoknál figyelembe veszi a társadalmi és gazdasági felelősséget is.

Fontosnak tartjuk a továbbképzést, az új technológiák, irányzatok figyelemmel kísérését és személy szerint is hangsúlyt helyezek a korszerű, rugalmas munkavégzésre.

A strukturált dokumentációmmal mind a megrendelőm, mind a kivitelező, vagy gyártó részére áttekinthetővé  teszem a folyamatokat, amelyek minden időben visszakövethetők, majd a munka befejezte után archiválásra kerülnek. Amennyiben később javításokhoz, vagy kiegészítésekhez információkra lenne szükség, ezeket biztosítani tudom. 

Hogyan dolgozunk?

A tervezési munka szakaszai

Szeretném bemutatni a tervezési munka szakaszait, amelyek szorosan összefüggnek és  egymásból következnek.  Ezek a Megrendelővel való együtt gondolkodás és közös alkotás alappillérei.

A belsőépítészeti, lakberendezési munka mindig egy konstruktív és közös alkotás a megrendelővel, amelyet egy megbeszélés előz meg. Szeretnénk, ha a végeredmény a legnagyobb mértékben a megrendelő igényeit türközné. Feladatunk, hogy az elképzeléseiben segítsük és megfelelő módon befolyásoljuk, a kívánt eredmény elérése érdekében.

Ezért kell, hogy minél jobban megismerjük a szokásaikat, kedvteléseiket, ízlésvilágukat, amely alapján kialakíthatunk egy „családmodellt”, vagy "ügyfélprofilt". Minden alkalommal ennek felállítása a kiindulópont. De fontos a színvilág, az anyagokhoz, formákhoz való viszony is. Volt olyan ügyfél, aki a megbeszélésre kis füzettel érkezett, amelyben újságokból kiollózott képek voltak, enteriőrökkel, tárgyakkal, amelyek neki tetszettek. Természetesen azoknak, akik még nem tudják mit szeretnének, próbálunk több variációval segíteni, mi az a környezet, ahol, vagy amiben jól érezheti magát. 

Kegye Krisztina lakberendező Székesfehérvár

1.) Felmérés:

Az átépítésre kerülő házról, vagy lakásról, illetve helyiségekről mindenképpen szükséges egy alaprajz, valamint egy helyszíni bejárás, hogy megismerkedhessünk az épített körülményekkel. Ekkor jobban lehet érzékelni a teret, a fényeket és a lehetőségeket, melyek az épületben rejlenek. Az építészeti alaprajz segítségével felvesszük a pontos méreteket, hogy a terveink a valóságnak megfelelő terekkel készüljenek.

2.) Vázlattervek:

A vázlattervi szakaszban körbejárjuk azokat a lehetőségeket, amelyeket a térből kihozhatunk, illetve a design egyediségét ebben a szakaszban mutatjuk be, amire szintén több változatot készítünk. Itt készülhetnek színes, szabadkézi skiccek, részletrajzok, illetve számítógépes „fotók” is a térről, valamint a részletekről. A tervezés igazán ebben a szakaszban zajlik és mindig ez a leghosszabb is, hiszen valóságosan itt áll össze és alakul ki a komplett terv magja.

A vázlatterveket azután egy hosszabb beszélgetésben mutatjuk be ügyfeleinknek, hogy minden részletre kiterjedően megismerkedhessenek az elképzelésekkel. Ezután még hagyunk időt gondolkodni a látottakon, hallottakon, mielőtt a terveket véglegesítjük. A vázlattervek átjárhatóak is, ami azt jelenti, hogy több tervből is kivehető olyan részlet, amely a legjobban tetszőbe beilleszthető.Anyagmintákkal, színmintákkal, katalógusokkal segítjük a megrendelőt.

3.) Kiviteli tervek készítése

Amikor kialakul a végleges verzió, elkezdődnek a kiviteli tervek készítései. Nemcsak egy végleges alaprajz, illetve 3D terv, hanem résztervek is készülnek. Egyedi bútorok és berendezési tárgyak ekkor kapják meg a végső formájukat, gyártásra előkészítve. Közösen kiválasztjuk, meghatározzuk az anyagokat, amelyekre a gyártás során szükség lesz, illetve kiválasztjuk a színeket, struktúrákat, csempéket, tapétákat, minden, ami szükséges. Végigjárjuk a függönyök, lámpák, bútorok, vagy más kiegészítők előre már felfedezett forgalmazóit, hogy a legkedvezőbb áron tudjuk megvásárolni és elkészíttetni a megálmodott enteriőr részeit. Itt is folyamatos konzultáció zajlik a megrendelő és a tervező között, hiszen sokszor menet közben is változhatnak részletek.

4.) Kivitelezés

A kivitelezés már a kész műszaki tervek és az összegyűjtött és megrendelt anyagok alapján kezdődik. Minden szakiparral egyeztetünk, amikor a munkát elkezdik, illetve a kivitelezés folyamán is ellenőrizzük, hogy minden úgy készüljön, ahogy terveztük. A tervezői műszaki vezetés nem hatósági, ahhoz a megfelelő szakemberünk áll a rendelkezésünkre. Az átadást mindig a megrendelővel közösen, a szakipari vezetőkkel végezzük, hogy ha felmerül bármilyen hiba, probléma, megoldhassuk a lehető legrövidebb idő alatt. Munkánkkal örömet szeretnénk Önöknek szerezni, kerülve a bosszúságot, ami sokszor előfordul, ha nem egy tervezett és szervezett munka a felújítás, átépítés. 

Partnereink

Szeretném bemutatni Partnereinket, akikkel már sikeresen működtünk együtt, ezért szívesen ajánlom figyelmükbe munkájukat, tevékenységüket!

Asztalosok

MaxHolz Faipari Kft.
Székesfehérvár
asztalosiparos.hu

Kovács Attila asztalosipari vállalkozás
Székesfehérvár

GN – Joiner Asztalosipari Kft.
Székesfehérvár

Viabútor
Székesfehérvár
viabutor.hu

Függöny - textil

Cortina Decor
Székesfehérvár
cortinadekor.hu

HOME+Lakberendezés
Budapest

Üvegek, művészi üvegek

Vándor György
üveg

Grafikai tervezés - marketing specialista

JUST desing & branding
Facebook

Burkolatok

Infinity Fürdőszoba Kft.
Szigetvár

Kérjen ajánlatot online, most!

Ön megálmodja, mi megvalósítjuk!