Professzionális belsőépítészet

Belsőépítészet

A tervezés mindig egyszeri és megismételhetetlen.

A belsőépítészeti, lakberendezési tervezés egy komplex folyamat, mely során a Megrendelővel közösen gondolkodva alakítjuk ki az igényeknek megfelelő tereket. A tervezés lehet részleges, vagy teljes körű.

A munka során tervdokumentáció készül, amely a vázlatterveken, látványterveken keresztül a kiviteli tervek elkészítéséig tart. Folyamatos konzultáció és egyeztetés mellett készül el a kialakított állapot. A tervezés nemcsak papíron zajlik, hanem az egyes részek kivitelezésének ellenőrzését, tárgyak kiválasztását, és műhelylátogatásokat is tartalmaz, hiszen célunk az, hogy az elgondolásokat és élményeket valósággá változtassuk a Megrendelő számára.

Mit takar a belsőépítészet pontosan?

A Megrendelő talán észre sem veszi azokat a parányi finomságokat, ötleteket, amelyek a professzionális belsőépítészet során kivitelezésre kerülnek, pedig pont ezek az apróságok hordozzák a hozzáértés kézjegyét.

A belsőépítészet ergonómiai alapelvei, a lakberendezés funkcionális és esztétikai megtervezése ezeknek köszönhetően teljesedik ki. Ha szakemberre bízza a belső tér kialakítását, nem csupán esztétikus és komfortos lesz az eredmény, de az adott helyiség fizikai adottságainak figyelembe vételével olyan megoldás születik, amely praktikussá, a mindennapi használathoz maximálisan igazodóvá alakítja életterét. Ez a belsőépítészet lényege, ez a belsőépítész feladata.

belsőépítészet

Kérjen ajánlatot online, most!

Ön megálmodja, mi megvalósítjuk!

Miért jó?

A belsőépítészet funkcionálisan praktikussá és esztétikusan harmonikussá teszi a teret.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy mitől válik egy ingatlan otthonossá, ám azzal, hogy egy házat, lakást, irodát, üzlethelyiséget megtervezni és berendezni nem egyszerű, mindenki egyetért. Ameddig egy lakberendező a már kész helyiségekbe visz stílust, életet, trendet, addig egy belsőépítész munkája ettől összetettebb. Mert ő nem egyszerűen csak berendezési tárgyakkal, lakástextíliákkal, bútorokkal tölti meg a rendelkezésére álló helyiségeket, hanem tartalommal, funkcióval is.

Az enteriőrök kialakításánál egy cél lebeg a belsőépítész szeme előtt: hogy minél hatékonyabban működő, jól kihasználható, a megbízó életviteléhez passzoló tereket hozzon létre.

De mit is csinál a belsőépítész?

Ha kell nyílászárókat helyez át, falakat bont le, tereket nyit egybe vagy éppen választ el egymástól, megtervezve mindent a legapróbb részletekig úgy, hogy az tökéletes harmóniát árasszon. Mélyrehatóbban foglalkozik a fényekkel, a színekkel, formákkal, profi stílusérzékkel és ízléssel formálja át a praktikum jegyében az enteriőrt, hiszen eredetileg ez a belsőépítészet lényege.  

A gyakorlatban ez leegyszerűsítve úgy néz ki, hogy a teljesen üres tereket jól kihasználhatóvá teszi. Persze annak is, aki belsőépítészettel foglalkozik, naprakésznek kell lennie az aktuális lakberendezési divatot illetően, ám egy belsőépítész szakember már magas fokú statikai és gépészeti tudás birtokában is van.

Ha belsőépítészt, lakberendezőt keres Székesfehérváron vagy környékén, forduljon hozzánk bizalommal!

belsőépítészet - példa

Kérjen ajánlatot online, most!

Ön megálmodja, mi megvalósítjuk!

Mit érdemes tudni róla még?

Belsőépítészet: funkció és esztétika

Egy jó belsőépítész úgy alakítja át az adott épület belső tereit, hogy azok mind funkciójukban, mind pedig megjelenésükben megfeleljenek az ügyfél elvárásainak. A munka során úgy tervezzük meg a falak elrendezését és az egyes helyiségek funkcióit, hogy azok a legjobban tudják ellátni a feladatukat.

Legyen szó üzlethelyiségek, irodák vagy éppen lakóingatlanok belső tereinek megtervezéséről, minden esetben olyan tartalommal kell megtölteni helyiségeket, amely teljes mértékben megfelel a Megrendelői igényeknek. Ehhez ugyanakkor természetesen nem csupán az elrendezés, de a választott színeknek és anyagoknak is harmonizálniuk kell egymással, valamint a Megrendelő elképzeléseivel és személyiségével.

Mi mindenre kell odafigyelni a belsőépítészeti munka során?

Egy jó belsőépítészeti tervezés feljavítja a belső terek minőségét, könnyebbé és kényelmesebbé téve az ott zajló mindennapokat, éppen ezért nem csupán az aktuális trendeket kell ismerni és követni, hanem úgy kell használni a rendelkezésre álló vizuális elemeket, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki a helyiségben rejlő potenciálból.

Legyen szó különböző festéktípusokról, textúrákról vagy éppen hideg- és melegburkolatokról az adott térnek minden szempontból szolgálnia kell az ott élők vagy a helyiséget használók életstílusát és szokásait, egyszerűen jobbá téve az életet.

belsőépítészet - hálószoba

Teremtsünk jó hangulatot a megfelelő színekkel!

Egy profi belsőépítész nemcsak a színelmélet általános szabályait ismeri, de azt is, hogy az egyes árnyalatok hogy hatnak az emberek hangulatára. A melegebb tónusok otthonosságot sugallnak, így kiválóak lehetnek nappalik vagy étkezők számára, de mivel az étvágyat is növelik, vendéglátói környezetben is előnyös lehet az alkalmazásuk. A hidegebb színek ugyanakkor megnyugtatnak, így tökéletesen alkalmazhatók irodai környezetben, jógastúdiókban, masszázsszalonokban vagy éppen hálószobákban. A színpszichológiai ismeretekből levonható következtetések száma végtelen, így a tervezés során minden esetben az adott tér egyedi sajátosságaiból és a Megrendelő céljaiból kell kiindulni.

Egy tér legyen a személyiség kifejeződése!

Egy belső tér dekorálása nemcsak a lakberendező feladata – az esztétikai kialakítás már a rajzasztalon elkezdődik. Éppen ezért már a kezdetektől nagy gondot kell fordítani arra, hogy a tereket meghatározó anyagok hangulata megfelelően illeszkedjen a Megrendelő személyiségéhez. Egy jól kialakított lakásról sugárzik, milyenek is lehetnek a tulajdonosok, így egy eladásra kínált ingatlannál is könnyen igazíthatjuk a lakást a célközönség meghatározásával. Éppígy egy kávézó vagy egy iroda belső designját is úgy kell kialakítani, hogy az tükrözze az ott dolgozók, valamint a vendégek életszemléletét, otthonosságot és harmóniát sugározva.

Bízza a tervezést profikra!

Egy hozzáértő belsőépítész nemcsak inspiráló ötletekkel segítheti a Megrendelőt, de a tervezéssel rengeteg időt is megspórolhat számára, hiszen pontosan tudja, hogy mely textúrák, milyen világítás, milyen burkolatok vagy éppen dekorációs elemek harmonizálnak egymással, így megkönnyítve a választást.

A pontos, jól átgondolt tervezésnek köszönhetően a Megrendelő olyan teret kap, amelyet könnyű fenntartani, hosszú időn át ellátja funkcióját, és nem utolsó sorban növeli az ingatlan értékét.

Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal!

Kérjen ajánlatot online, most!

Ön megálmodja, mi megvalósítjuk!