Kérdések

 1. Miben tud segíteni egy lakberendező?

  Legyen szó családi otthonról, irodáról vagy üzlethelyiségről, a lakberendező a már kialakított tereket formázza meg a megrendelő ízléséhez, stílusához, igényeihez és elvárásaihoz igazodva. Ismeri a klasszikus megoldásokat, de az aktuális trendeket illetően is naprakész a tudása. A megrendelő vízióját átszűri a maga szakmai és kreatív hálóján, ötleteket és javaslatokat adva arra nézve, hogy az elképzelésekből mi, hogyan, mekkora büdzséből valósítható meg.

 2. Mikor vonjuk be a tervezésbe a lakberendezőt?

  Ha az ingatlan újonnan épül, célszerű már a munkafolyamatok elején, a tervezés első fázisaiban igénybe venni a lakberendező szolgáltatásait. Noha tevékenységi köre számos átfedést mutat a belsőépítészettel, a tökéletes végeredmény érdekében nem érdemes a lakberendező munkáján csökkenteni a kiadásokat – már csak azért sem, mert praktikus tanácsaival és terveivel hosszú távon inkább költséghatékonyabbá teszi a terek kialakítását, mintsem megdrágítaná.

 3. Mi az a teljes körű lakberendezés?

  A teljes körű lakberendezés pontosan azt jelenti, ami az elnevezésében rejlik: az ingatlan meglévő belső tereinek minden négyzetméterét érintő ki- vagy átalakítását, a tervezést és a kivitelezést is beleértve. A részleges lakberendezéssel ellentétben a munkafolyamat minden helyiségre és a legapróbb részletekre is kiterjed, így az ingatlan végül teljesen egységes képet mutat.

 4. Mennyibe kerül ez nekem?

  Ez egy rendkívül összetett kérdés, amit számos tényező befolyásol – és amit több tévhit is övez. Sokan gondolják úgy, hogy egy profi, képzett lakberendező igénybevétele afféle úri huncutság, pedig ha összességében nézzük, ezzel a szolgáltatással időt és pénzt takarítunk meg: egy szakembernek nincsenek felesleges kiadásai, tartja magát az előre kialakított költségvetéshez, ismeri az üzletek aktuális kínálatait és árait, jó szakikkal áll kapcsolatban, akik pontosan és precízen dolgoznak. Gyakori, hogy a lakberendező naprakészségének köszönhetően végül olcsóbban jön ki az anyagbeszerzés és kivitelezés, így a büdzsénkbe immár könnyen beleférhet ez a szolgáltatás is.

 5. Milyen stílust válasszak?

  Ez teljesen egyéni döntés. A profi lakberendezőnek nem az a feladata, hogy a saját álmait váltsa valóra, elvégre a megrendelő az, aki mindenkinél jobban tudja, milyen enteriőrben érzi magát a legotthonosabban, vagy milyen stílusú munkakörnyezet felel meg leginkább a tevékenységének. A jó lakberendező segít eligazodni a különböző trendek között, és ismeri annyira ügyfelét, hogy a tanácsaival megkönnyítse a döntéshozatalt.