Hogyan dolgozunk?

Szeretném bemutatni a tervezési munka szakaszait, amelyek szorosan összefüggnek és  egymásból következnek.  Ezek a Megrendelővel való együtt gondolkodás és közös alkotás alappillérei.

kep001Interjú készítés – igényfelmérés:

A belsőépítészeti, lakberendezési munka mindig egy konstruktív és közös alkotás a megrendelővel, amelyet egy megbeszélés előz meg. Szeretnénk, ha a végeredmény a legnagyobb mértékben a megrendelő igényeit türközné. Feladatunk, hogy az elképzeléseiben segítsük és megfelelő módon befolyásoljuk, a kívánt eredmény elérése érdekében.

Ezért kell, hogy minél jobban megismerjük a szokásaikat, kedvteléseiket, ízlésvilágukat, amely alapján kialakíthatunk egy „családmodellt”, vagy "ügyfélprofilt". Minden alkalommal ennek felállítása a kiindulópont. De fontos a színvilág, az anyagokhoz, formákhoz való viszony is. Volt olyan ügyfél, aki a megbeszélésre kis füzettel érkezett, amelyben újságokból kiollózott képek voltak, enteriőrökkel, tárgyakkal, amelyek neki tetszettek. Természetesen azoknak, akik még nem tudják mit szeretnének, próbálunk több variációval segíteni, mi az a környezet, ahol, vagy amiben jól érezheti magát. 

Felmérés:

Az átépítésre kerülő házról, vagy lakásról, illetve helyiségekről mindenképpen szükséges egy alaprajz, valamint egy helyszíni bejárás, hogy megismerkedhessünk az épített körülményekkel. Ekkor jobban lehet érzékelni a teret, a fényeket és a lehetőségeket, melyek az épületben rejlenek. Az építészeti alaprajz segítségével felvesszük a pontos méreteket, hogy a terveink a valóságnak megfelelő terekkel készüljenek.

Vázlattervek:

A vázlattervi szakaszban körbejárjuk azokat a lehetőségeket, amelyeket a térből kihozhatunk, illetve a design egyediségét ebben a szakaszban mutatjuk be, amire szintén több változatot készítünk. Itt készülhetnek színes, szabadkézi skiccek, részletrajzok, illetve számítógépes „fotók” is a térről, valamint a részletekről. A tervezés igazán ebben a szakaszban zajlik és mindig ez a leghosszabb is, hiszen valóságosan itt áll össze és alakul ki a komplett terv magja.

A vázlatterveket azután egy hosszabb beszélgetésben mutatjuk be ügyfeleinknek, hogy minden részletre kiterjedően megismerkedhessenek az elképzelésekkel. Ezután még hagyunk időt gondolkodni a látottakon, hallottakon, mielőtt a terveket véglegesítjük. A vázlattervek átjárhatóak is, ami azt jelenti, hogy több tervből is kivehető olyan részlet, amely a legjobban tetszőbe beilleszthető.Anyagmintákkal, színmintákkal, katalógusokkal segítjük a megrendelőt.

Kiviteli tervek készítése

Amikor kialakul a végleges verzió, elkezdődnek a kiviteli tervek készítései. Nemcsak egy végleges alaprajz, illetve 3D terv, hanem résztervek is készülnek. Egyedi bútorok és berendezési tárgyak ekkor kapják meg a végső formájukat, gyártásra előkészítve. Közösen kiválasztjuk, meghatározzuk az anyagokat, amelyekre a gyártás során szükség lesz, illetve kiválasztjuk a színeket, struktúrákat, csempéket, tapétákat, minden, ami szükséges. Végigjárjuk a függönyök, lámpák, bútorok, vagy más kiegészítők előre már felfedezett forgalmazóit, hogy a legkedvezőbb áron tudjuk megvásárolni és elkészíttetni a megálmodott enteriőr részeit. Itt is folyamatos konzultáció zajlik a megrendelő és a tervező között, hiszen sokszor menet közben is változhatnak részletek.

Kivitelezés

A kivitelezés már a kész műszaki tervek és az összegyűjtött és megrendelt anyagok alapján kezdődik. Minden szakiparral egyeztetünk, amikor a munkát elkezdik, illetve a kivitelezés folyamán is ellenőrizzük, hogy minden úgy készüljön, ahogy terveztük. A tervezői műszaki vezetés nem hatósági, ahhoz a megfelelő szakemberünk áll a rendelkezésünkre. Az átadást mindig a megrendelővel közösen, a szakipari vezetőkkel végezzük, hogy ha felmerül bármilyen hiba, probléma, megoldhassuk a lehető legrövidebb idő alatt. Munkánkkal örömet szeretnénk Önöknek szerezni, kerülve a bosszúságot, ami sokszor előfordul, ha nem egy tervezett és szervezett munka a felújítás, átépítés.