Akadálymentes lakberendezés

Belsőépítészettel az akadálymentes lakásért

A terek akadálymentes használatának tervezése

A magán – és köztereknek hozzáférhetőeknek, könnyen használhatónak kell lenniük mindenki számára, lehetőleg minden segítség nélkül. 

Nem lehet minden ember kívánságait és igényeit teljesíteni, de ami hasznos és szükséges, azt bármikor meg lehet csinálni, és gazdaságilag sem különösebben megterhelő. Hiszen nincsen szükség több alapterületre, alapvetően nincsen szükség nagyobb berendezésekre és létesítményekre se. Esetleg a tervezésnél jelent magasabb költségeket, de megtérülnek, mert a nagyobb rugalmasság - flexibilitás minden esetben értéknövekedést is jelent, ami kiegyenlíti a többletköltségeket.

A jó belsőépítészet legyen funkcionális. A tervezés során átlagosnál nagyobb funkcionalitást, hozzáférhetőséget kell szem előtt tartani, azt, hogy milyen is egy akadálymentes otthon. A másként tervezett felosztás mindig az egyedi körülményeket veszi figyelembe, így azok az emberek, akik mozgásukban korlátozottak, megtarthatják továbbra is függetlenségüket azzal, hogy olyan otthonba költöznek, ahol az életük nem válik körülményessé.